krewetki królewskie - mrożone

krewetki królewskie - mrożone

duszone w :
łyżka lekkiej oliwy z oliwek.
sól morska,
chili świeżo mielone,
dwa małe ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę,
garść świeżo ściętej naci z pietruszki,
duża łyżka bądź dwie sosu do owoców morza z serii Tao Tao,
100g wina białego

Na początku na rozgrzaną patelnię wlewam oliwę, wrzucam sprasowany czosnek, następnie chili...
po chwili smażenia całości wrzucam krewetki...
po 2 minutach dodaję dwie łyżki sosu Tao Tao... po kolejnej minucie dodaję świeżo ścięta nać pietruchy.... i jeszcze pół minutki razem i wykładam prosto na przygotowany talerz z sałatą :)
SMACZNEGO!!!

p.s.
ponieważ krewetki zakupione były mrożone ( ze względów ekonomicznych naturalnie) to oddały również więcej soku... i wydawać by się mogło, że całość tonie w tłuszczu... jednak to już jest faza prawie końcowa, po dodaniu wina i sosu TaoTao.... i to sos powoduje te lekko zawiesiste bomblowanie na patelni a nie olej!!!

ato1rod

ato1rod 2013-01-22

Pychotliwie wyglądają :))))

eroma39

eroma39 2013-01-22

...i tak smakują :)
POLECAM BARDZO!!!

dodaj komentarz

kolejne >