...podobnie jak we wcześniejszych daniach filet z piersi kurczaka usmażony bez zawartości tłuszczu - lekko podduszony parą....
oraz świeże brokuły gotowane na parze :)
SMACZNEGO :)
ato1rod 2013-01-18
Zdradź tajemnicę jak go smażysz bez tłuszczu, że jest taki przyrumieniony. Ja dziś też przygotowuję go w folii aluminiowej w piekarniku razem z pieczarkami na jednej blaszce, pozdrawiam :)))
eroma39 2013-01-18
...:) hehehe... nie tak do końca bez tłuszczu :)
bo pół kostki Knorra lubczyka z pietruszką rozpuszczam w ilości, małej łyżeczki od herbaty, w oliwie z oliwek ale LIGHT - jest gdzieś zaprezentowana na wcześniejszych fotkach :) następnie obtaczam w tej mazi z dwóch stron filet :) Na uprzednio porządnie rozgrzaną patelnię teflonową wrzucam go i obsmażam po minucie z każdej strony tak by mięso pozamykało swe pory a następnie zmniejszam temperaturę palnika z 9 na 4 i przykrywam pokrywką... lekko dusząc para jeszcze kilka minut.... jest bardzo soczyste i wytwarza się delikatny sosik :) pychotka...
ato1rod 2013-01-18
No to następnym razem będę musiała tak zrobić. Na razie to piekarnikowe jest bardzo soczyste, tyle że blade. Zobaczymy jak będzie smakowało w jedzeniu :)))
eroma39 2013-01-18
...dokładnie tak samo jak z parowaru :)
wszystko zależy od tego jak przyprawisz!!!
daj dużo ziół zastępują w pełni sól i pieprz!!!
- rozmaryn i szałwia jest znakomita do mięs nawet białych :)
eroma39 2013-01-18
:) Łukaszku nie kombinuj... wrzuć na spontan :)
Pozdrawiam Nowo Rocznie :) bardzooooooooooo!!!
kedil 2013-01-18
" wrzuć na spontan :)" wrzuciłem i................zgłosi się następna osoba
/ jeszcze o kupie pisał nie będę/
eroma39 2013-01-18
HEHEHEHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :)
Łukasz....
co za kupaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
Pisz naten'tychmiast :D
kedil 2013-01-19
Dlaczego jeszcze nie ma następnego przepisu ????Pozostałe moje ulubione są głodne !!!