rozdzielić liście z brukselki (środki można udusić z papryką jako leczo)
roztopić w garnuszku (lub głębokiej patelni) masło (sporo) dodać czosnek (nie zrumienić), sól ( brukselka nie zmieni koloru) do tego dodać liście brukselki i jeszcze dosolić i gotować krótko. Ja mieszałam cały czas.
Wyłożyć do naczynia, posypać drobno skrojoną rzodkiewką, rozdrobnionymi migdałami, poszatkowanymi liśćmi selera (mocno smakowy więc dałam go trochę), polać odrobiną oleju migdałowego (polałam zwyczajnym, bo nie miałam)
Nie przepadam za brukselką, ale to nawet było dobre, ale zastanawiam się, czy nie lepsza by była brukselka najpierw ugotowana a dopiero potem wrzucona na to masełko itd. Następnym razem spóbuję z gotowaną.
dodane na fotoforum:
jaworr 2011-10-17
Apetyczne foto , ja tak czasem przyprawiam w ten sposob salate lodowa..........
milego dnia zycze....
annorl1 2011-10-17
czyli jednak coś wymyśliłaś z tej brukselki :)
karin24 2011-10-17
no to smacznego....
margoll 2011-10-17
Nie taka ci ona straszna!!!I z brukselki można wykombinować coś pysznego.Pozdrawiam:)
elza58 2011-10-17
ciekawy przepisik ale ja nie lubię brukselki pod żadną postacią.....pozdrawiam serdecznie życząc miłego wieczoru......
menia39 2011-10-18
odp a w domku na lato myszki harcują więc ja tam nie jeżdzę ale teraz trzeba zakrecić wode i zamknąć na cztery sputy i czekac wiosny
alkaa 2011-10-20
Ciekawy sposób na brukselkę ...tak średnio zawsze mi smakuje...za to moi ją uwielbiają...