Ciasto cienko rozwałkowane przypomina trochę francuskie ,po wyrobieniu odkładamy je na 2 godz. do lodówki .
Ciasto
- 2 homogenizowane serki waniliowe (Danio- po200 g)
- 2 kostki masła
- 5 szklanek mąki pszennej
- 2 łyżki cukru pudru
Na tą ilość ciasta potrzeba około 1kg masy makowej , ja dodałam do maku tez trochę konfitury wiśniowej..
eliszka 2013-03-22
tym razem nie miałam czasu na swoj mak, tak gotowa, tylko dodałam troche rodzynek..bo w nich bakali zawsze mało..lekko podgrzałam aby odparowała z wilgoci i dodałam swoja konfiture..z tej ilosci wychodzi mniej wiecej 3 blaszki
stasia8 2013-03-23
Ja robiłam podobnie tylko z gotowego ciasta francuskiego...też były pyszne i znikały w zastraszającym tempie...
mi56ran 2013-03-24
Mmmniam chce mi sie posmakowac!!!
Pozdrawiam cieplutko zyczac milego wieczoru;)))