300g mąki pszennej
20g drozdży świeżych plus 40ml wody letniej lub mleka do rozrobienia
1 jako
20g masła
80ml wody
1łyżeczka soli
1łyżeczka cukru
1 łyżka oregano lub innych ziół
drożdze rozrobić z wodą , dodać do reszty składników
wyrobić gładkie ciasto
pozostawić na 60 min.
uformować bułeczki, odstawić na ok. 40 min.
piec ok. 20 min w 200 stopni Smacznego !
https://mjakmarzenie.blogspot.com/
eliszka 2011-03-31
zapraszam sa naprawde łatwe..jak chcecie wiecej bu,leczek..to zwiekszyć prosze proporcje..bo to jest przepis na około 8 szt.
menia39 2011-03-31
przepis chyba dosc łatwy wspomnienia na blogu poprostu urocze jeździłyśmy w to samo miejsce chyba ziemniaki z parnika i chleb z cukrem :):):)
roza50 2011-03-31
witam zycze udanego czwartku pozdrawiam dziekuje za odwiedziny i serdecznie zapraszam na pewno smaczne