ciasto:
kostka margaryny
2 i 1/2 szkl maki
1szkl cukru pudru
4 żółtka
3 łyżki gęstej śmietany
2 łyzeczki proszku do pieczenia
zagnieść ciasto,schłodzic w lodówce
rabarbar(z kilo,ja zawsze daje tak na oko)pokroić i zasypać cukrem odstawic na trochę
2/3 ciasta rozwałkować,ułożyć na blaszce(ja robiłam w takiej mniejszej)podpiec 10 min w piekarniku,wyłożyc na to rabarbar,pianę z 4 białek ubita z połową szkl cukru i kisielem,i resztę ciasta albo zetrzeć albo paski ułożyć i upiec całość
dodane na fotoforum:
cuisine 2010-05-12
A ja ciągle nie mogę dostać rabarbaru :/
gotujmy 2010-05-12
z rabarbarem -uwielbiam !!!
ewka67 2010-05-12
Ale apetycznie wygląda.........)))