Kurczak cytrynowo-rozmarynowy

Kurczak cytrynowo-rozmarynowy

Całego kuraka nacieram solą pieprzem rozmarynem i przyprawą do kurczaka po staropolsku.
Zostawiam na całą noc do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 st
Nadziewamy kurę cytryną sparzoną i pokrojoną w ćwiartki, 4 ząbkami czosnku i rozmarynem. Pieczemy ok 1,5 - 2 h w zależności od wielkości. Ja piekę w rękawie.

Na zdjęciu w towarzystwie kuskusu na rosołku i sałatki z kapusty pekińskiej.
Smacznego :)

maxmen

maxmen 2012-03-11

Smakowicie...:)

bahus

bahus 2012-03-11

Pycha i bardzo ciekawie podane.....

magdabo

magdabo 2012-03-12

Ciekawy przepis i smakowicie wygląda ... pozdrawiam !

dodaj komentarz

kolejne >