Gulasz z polentą

Gulasz z polentą

500 g karkówki
500 g wołowiny gulaszowej
2 cebule
3 duże ząbki czosnku
kroimy w kawałeczki i i marynujemy przez noc w zaprawie złożonej z:
olej, łyżeczka czubata musztardy, pieprz, cząber, tymianek, rozmaryn i czarnuszka (udało mi się dostać w sklepie zielarskim).

Na następny dzień całe mięsko wraz z marynatą wrzucamy na patelnię i smażymy, dodajemy kawałek pokrojonego boczku wędzonego surowego.
Po zrumienieniu zalewamy wodą dodajemy Kostkę do pieczeni i rosół wołowy Knorra. Dusimy ok 30-40 min na wolnym ogniu.
Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa:
duża marchew
duża pietruszka
3 gałązki selera naciowego,
papryka czerwona
por
kilka porkrojonych pieczarek.

Dodajemy ok 2 łyżeczki papryki słodkiej
troszku płatków chili lub w proszku jak kto lubi.
Dusimy następne 30-40 min.

Pół słoiczka małego koncentratu pomidorowego Pudliszki rozpuszczamy w szklance gorącej wody, dodajemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Wyszedł rewelacyjny :)))

maxmen

maxmen 2012-02-08

Hahaha... mamałyga z dodatkami...:)))

magdabo

magdabo 2012-02-10

Takie danie bardzo mi odpowiada ... mniam !

laura5

laura5 2012-02-13

witamy dziekujemy za odwiedzinki z góry dziekujemy za kazde miłe słowo my życzymy wam kochani kolorowych miłych snów a jutro swietnej pogody, super zabawy i wysmienitego humoru. pozdrawiamy i buziaki zostawiamy:)...papa

stasia8

stasia8 2012-02-17

Smakowicie wygląda.....

dodaj komentarz

kolejne >