Rybka po mojemu

Rybka po mojemu

Ryż gotujemy z łyżeczką kurkumy.

Fasolka mrożona - podsmażamy na masełku

Rybkę (dowolną morską) pieprzymy solimy posypujemy papryką ostrą i estragonem skropimy sokiem z cyrtyny, smażymyy na patelni grilowej na masełku :)

Sos.
łyżkę mąki przesmażamy z margaryną lub masełkiem jak kto woli. Cały czas mieszając dodajemy mleka aż do uzyskania takiej konsystencji sosu beszamelowego. Dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej, dwie szczypty cukru i szczyptę kurkumy.

magdabo

magdabo 2011-03-14

Delikatne , pyszne i pięknie podane danko ...)

piatal

piatal 2011-03-16

Twoja rybka też jest fajna,,,,

stasia8

stasia8 2011-03-30

Wygląda fantastycznie je się wprost oczami....

dodaj komentarz

kolejne >