Ryba po Kociewsku

Ryba po Kociewsku

70dag filety z dowolnej ryby,
25dag ogórki kiszone,
2 marchewki,
1/2 seler,
2 cebule,
2łyżki koncentrat pomidorowy,
1szkl wywar z warzyw,
1łyżeczka mąka ziemniaczana,
2 liść laurowy,
pieprz,
ziele angielskie,
szczypta cukier,
papryka mielona,
Sól,
do panierowania mąka,
olej do smażenia

Rybę oprószyć solą i pieprzem,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Dodać obrane i pokrojone w plasterki ogórki,lekko poddusić i odstawić.Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na oleju.Marchew i seler obrać i zetrzeć na tarce,dodać do cebuli i poddusić,podlewając wodą.Dodać liście laurowe,pieprz,ziele angielskie,koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę dusić.Sos rozprowadzić wywarem,zaciągnąć mąką ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody i,mieszając,zagotować.Doprawić sos do smaku solą,pieprzem,cukrem i papryką,polać nim ryby.Pozostawić do wystygnięcia.

Wyszła wyborna :)))

źródło www.doradcasmaku.pl

magdabo

magdabo 2011-03-14

Ale smacznie się u Ciebie zrobiło ...

magdabo

magdabo 2011-03-17

Bardzo fajny przepis , też używam do wielu sosów mąkę ziemniaczaną ...
pozdrawiam miło i dobrego dnia życzę !

stasia8

stasia8 2011-03-30

Ciekawa nazwa...a wygląda apetycznie...

dodaj komentarz

kolejne >