Zupka włoska z soczewicą

Zupka włoska z soczewicą

Szklankę soczewicy (moczymy z godzinkę)
marchewka,
por mały
pietrzuszka
pół papryki
kawałek selera
4 małe białe kiełbaski
pieprz sól
papryka ostra i słodka
ziele ang i liść laurowy
zioła prowansalskie
rosołek z kostki oliwa z oliwek i bazylia Knorra

Kiełbaski z porem podsmażamy w garnku, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, smażymy chwilkę. wlewamy soczewicę razem z wodą. Dolewamy rosołku i wsypujemy przyprawy. Gotujemy do miękkości składników (głównie soczewicy).

magdabo

magdabo 2011-02-11

Z soczewicą , to nie jadłam całe lata ...
a mogłabym prosić o przepis ?

stasia8

stasia8 2011-02-12

Dawno jej nie gotowałam...

magdabo

magdabo 2011-02-15

Dzięki za przepis Efi .... pozdrawiam serdecznie !

dodaj komentarz

kolejne >