Domowy sos jablkowy

Domowy sos jablkowy

5 jabłek (ja nie obierałam- wykroić gniazda nasienne)
1-1,5 szkl wody
1 łyżka syropu z agawy (nie trzeba jesli są słodkie jablka)
cynamon
sok z 1,5 cytryny

Gotowałam aż jabłka zmiękły, zmiksowalam trochę i do słoika :)

dodane na fotoforum:

arturo66

arturo66 2010-02-26

super

placeko

placeko 2010-02-26

pięknie wygląda - bardzo lubię jabłka w każdej postaci

cuisine

cuisine 2010-02-26

Ja robię podobny sosik - czasami z różnymi dodatkami - podaję do naleśników, placków ziemniaczanych, deserów. Mniej słodki do wątróbki drobiowej i pieczeni.

flaga2

flaga2 2010-02-26

Tez lubie... pozdrawiam :)))

ancia1

ancia1 2010-02-26

dodalam zdjecia do forum :) szkoda, ze 2 tylko mozna dziennie :)
sosik super

dodaj komentarz

kolejne >