Kwas i okroszone pyrki

Kwas i okroszone pyrki

Gotujemy wywar na stópkach lub kolankach wieprzowych,ogon też może być ,plus ziele i liść po ugotowaniu wyjmujemy mieso,wlewamy kwas od kapusty,delikatnie zaciągamy mąką wsypujemy troszke majeranku ,gotujemy minutke, ściągamy z ognia ,wlewamy śmietanę słodką 30% i koniec.
PYCHOTA!!!

pusia85

pusia85 2012-01-09

kwas??? wypala dziury?? :(:(

dytka36

dytka36 2012-01-09

No coś Ty,nazwa stąd,ponieważ jest gotowany z kwasu od kapusty,jest przepyszny!!!

lila08

lila08 2012-01-09

a może dokładniej...warto wypróbować :)
pozdrowionka:)

jankewa

jankewa 2012-01-09

Ja napewno ugotuję :-))))

danka1

danka1 2012-01-09

No teraz to już wiem - u nas to zupa na kwasie kapuścianym

lila08

lila08 2012-01-10

proste i smaczne...wygląda apetycznie ! wypróbuję :)))

dodaj komentarz

kolejne >