1 królik
1 słoiczek czarnych oliwek bez pestek
1 puszka pomidorów
2 ząbków czosnku
1 gałązka rozmarynu
1 szklanka białego wytrawnego wina
6 łyżek oliwy z oliwek
sól i świeżo zmielony pieprz, cukier, łyżka masła
Umytego królika kroimy na małe kawałki, które następnie obsmażamy na oliwie. Gdy mięso zarumieni się, dodajemy do niego roztarty czosnek i rozmaryn . Mieszamy, po czym zalewamy winem. Dusimy pod przykryciem 20 minut. Następnie dodajemy oliwki i rozgniecione widelcem pomidory. Do smaku pieprz sól i cukier, który złagodzi kwaśny smak pomidorów, pod koniec masło. Zdejmujemy z ognia, gdy mięso będzie miękkie.
dodane na fotoforum:
fisia5 2012-04-22
ja nie umiem takiego robić:(((
danka1 2012-04-24
Witam po krótkiej przerwie i pozdrawiam.
laura5 2012-04-28
NIECH DZISIEJSZY DZIEŃ PRZYNIESIE WIELE MIŁYCH CHWILI DUZO SLONKA ZEBY WAM NIE BRAKLO;UNAS SLICZNA I SLONECZNA POGODA;MOZNA GRILOWAC I SIE RELAXOWAC!!!!POZROWIONKA NA WEEKEND :)