Croissanty z serem gorgonzola

Croissanty z serem gorgonzola

rulon ciasta francuskiego

100 g sera gorgonzola lub roquefort

2 łyżeczki jogurtu naturalnego

65g siekanych orzechów

1 jajko

Ciasto rozwinąć i pokroić na trójkąty. Przygotować farsz, rozgniatając gorgonzolę z jogurtem. Dodać orzechy. Układać po łyżeczce farszu na każdym trójkącie, zawinąć i dobrze zamknąć. Posmarować wierzch każdego croissanta roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku w temperaturze 180stp. około 10-15 min.

dodane na fotoforum:

bonga

bonga 2011-10-18

myślałam, że to pieczone gołąbki:))

basia12

basia12 2011-10-18

rarytas:)))))))

bronia

bronia 2011-10-18

To coś dla mnie.:)Jestem fanką ciasta francuskiego.:)Uwielbiam.:)

lila08

lila08 2011-10-18

to coś dla mnie ...francuskie i jeszcze z orzechami...przepadam :)))
miłego wieczoru;)))

beata3

beata3 2011-10-18

¤*¨¨*¤.¸¤*

Czasem wcale nie potrzeba
słów wspaniałych, dumnych,
wzniosłych...
czasem lepiej jest do siebie
mówić stylem jak najprostszym.
A więc powiem prosto z mostu
- bo wiem, że zrozumiesz przecież,
ja dziękuję Ci naprawdę
za to, że PO PROSTU JESTEŚ !!

antka

antka 2011-10-18

Za takie przyszności sie nie brałam jeszcze ale zaczne się szkolić:)bo noga ze mnie jeśli chodzi o "francuza"kulinarnego oczywiście.

bahus

bahus 2011-10-18

Świetne...

piwolub

piwolub 2011-10-18

Boże....żeby coś takiego kupić i zaserwować do piwa !!
pozd

ewci1

ewci1 2011-10-20

Ciasto francuskie ,bardzo dobrze komponuje sie z roznymi serami i do tego orzechy to napewno pyszna kompozycja:))
juz mam na te rogaliki apetyt:))
pozdrawiam Ciebie poznym wieczorkiem:))

bonga

bonga 2011-11-01

moja mama się pyta, czy znasz jakiś ser dostępny na polskim rynku, który też by tu "zadziałał"?

dodaj komentarz

kolejne >