40 dag makaronu pappardelle
1/2 szklanki suszonych pomidorów w oliwie
1/4 szklanki czarnych oliwek
1/2 pęczka bazylii
łyżka świeżego oregano lub szczypta suszonego
łyżka natki pietruszki
1/3 szklanki oliwy (łącznie z oliwą z zalewy pomidorów)
2 ząbki czosnku
starta skórka z 1 cytryny
kozi serek lub parmezan
sól, pieprz:
Pomidory osączyć z zalewy (zalewę zostawić do sosu), pokroić.
Oliwki i czosnek grubo posiekać. Zioła umyć, osuszyć, posiekać,dodać do pomidorów razem ze skórką cytrynową, oliwkami, czosnkiem, solą i pieprzem. Wlać oliwę i zalewę, wymieszać.
Makaron ugotować al dente, osączyć i gorący wymieszać z sosem. Posypać rozdrobnionym kozim serkiem lub parmezanem. Smacznego :)
dodane na fotoforum:
lampa44 2011-09-09
ty duszko pychota
alka10 2011-09-09
ALE PYSZNIE WYGLADA:))
A MOZE SIE ZAMIENIMY-ODDAM CI CAŁĄ BLASZKE CIASTA ZA PORCYJKE TEGO DANIA ???
CO TY NA TO ??
POZDRAWIAM I DOBREJ NOCY CI ŻYCZĘ:))
kot54 2011-09-09
Smaczne jedzonko......Miłego wieczoru i weekendu życzę
i Pozdrawiam :)
bronia 2011-09-09
Wygląda bardzo apetycznie..:)
bonga 2011-09-10
proszę podaj mi link do Twojej turystycznej galerii- pamiętam, że robisz bardzo dobre fotki