Czas remontu ....

Czas remontu ....

....ale kolacja musi być....marchewkowe trio z sezamem (Hortex) pieczone w piekarniku posypane przyprawami i żółtym serem, kisiel pomarańczowy z goździkami i cynamonem z dodatkiem tartego jabłka:)

lucilla

lucilla 2017-11-27

lubię takie "nowości"

anulkaz

anulkaz 2017-11-27

Re:Dosiak, w tym roku inaczej się u nas robi pierogi:)Zawsze mroziłam surowe, ale wypróbowałam przepis na ciasto z żółtkami , gorącą wodą, masłem i zamrażam ugotowane. Wystudzone pierogi smaruje olejem , układam w plastikowe pudełka i do zamrażarki.Dzień przed jedzeniem wyjmuję z zamrażarki pudełka z pierogami i stawiam na kuchennym blacie aż całe pudełko z pierogami , bardzo dokładnie się odmrozi. Odmrożone pierogi smażę na złoty kolorek na oleju lub wrzucam na wrzątek na minutę.Żaden się nie rozleci ani nie pęknie, jak mroziłam pierogi surowe i potem gotowałam to zdarzało się że mi pękały.Dlatego ten sposób, uważam za bardzo dobry.:)

styna48

styna48 2017-11-28

Ciekawy zestaw.

mariol7

mariol7 2017-11-28

To trio do mnie przemawia... :-)

stasia8

stasia8 2017-11-28

Ciekawe danie...na pewno zdrowe...

ewulka

ewulka 2017-11-28

smacznego :)

dodaj komentarz

kolejne >