jeżeli ktoś zna sprawdzone przepisy to bardzo proszę o podanie....
ladyra 2008-05-24
Ja na takich pozamykanych kociołkach to sie nie znam :D
najlepiej w otwartym sie gotuje, dorzucając znalezione na wycieczce przyprawy i wszystko z takiego kociołka smakuje tajemniczo i ciekawie :)
zdzis50 2008-05-26
na południu naszego kraju to się super przysmak szykuje w takich sagankach, ziemniaczki , boczek cebulka itd.....warstwami przekładane. ciekawe jaka zawartość tego kociołka jest?
a tak na marginesie to super pomysł i ujęcie
pozdrawiam
zorka5 2008-08-04
do środka wlać pewnego płynu, podłaczyć wężownicę z chłodzacą wodą i z rureczki prosto do karafeczki poleci cierpki płyn, który rozweseli biesiadników.
sergior 2008-11-09
to jest to co tygrysy lubia najbardziej moj kociolek odpalany jest srednio co drugi tydzien uwielbiam duszone jedzonko polecam udka i skrzydelka w kapuscie kiszonej oj co w takim mozna golonki pieczonki doslownie wszystko Zepter przy nim wymieka trzymaj go i dbaj a bedzie sluzyl bardzo dlugo a ten smak na gazie nigdy tego sie nie uzyska choc stare zwykle zeliwne przykrywanedarnia byly jeszcze lepsze ale te tez sa SUPER...
sobolek 2009-09-08
zawsze marzyłem o takim kociołku aż sobie kupiłem, pierwsza była zapiekanka ziemniaczki przekładane boczkiem marchewka szynka itp.na ogniu około 1,5 h ale efekt pierwsza klasa. Szuka przepisów także ja ktoś ma wiedzę to czekam na info. myślałem o grochówce oraz golonce gorąco pozdrawiam