Brukselka z air fryer'a

Brukselka z air fryer'a

Miałam emocje, jak to wyjdzie. Wyszlo- genialnie! Prosty przepis, szybko się robi i, co ważne w święta kiedy zawsze szukam przepisów które można zrobić " nie w piekarniku" zarezerwowanym na indyka i ziemniaki.

krycha2

krycha2 2022-12-05

Podrzuć , proszę sposób przygotowania tego dania....Tradycyjnie gotuje brukselkę , potem polewam tarta bułką z masłem....a tu, proszę ....można inaczej.

delish

delish 2022-12-05

Brukselce ucinam ciut " białego" przy nasadzie. Jeśli są duże, przecinam na połówki ( tym razem nie było takiej potrzeby). Płucze krótko, dobrze odcedzam. Polewam olejem ( nie oliwą, bo jest za aromatyczna i się szybciej przypala), posypuję Vegetą, albo inna dobra mieszanka przypraw że solą, potrząsam i daje do airfryer'a na siedem minut. Po siedmiu minutach potrząsam porządnie koszyczkiem, żeby brukselki się równo "przypaliły". Wsadzam raz jeszcze na 7 minut do airfryer'a. Jeśli spróbuję i ciut jeszcze twarda we w srodku- dodaje że dwie minutki. Wychodzi to miękkie i kremowe w środku i fajnie chrupkie i skarmelizowane, jak lubimy w domu po wierzchu.

ssstu6

ssstu6 2022-12-05

lubię "małe kapustki" !!! ; )
p.s. muszę namówić Basie aby wypróbowała Twój sposób !!!

astra40

astra40 2022-12-05

Wyglądają bardzo smacznie;)))

izolek

izolek 2022-12-19

Moja ulubiona kapustka.

dodaj komentarz

kolejne >