Pieczone ziemniaczki inaczej

Pieczone ziemniaczki inaczej

Ziemniaki umyć, cieniutko pokroić w plastry ( ja mam mandolinę kuchenną- jedno z najbardziej niebezpiecznych urządzeń w kuchni) , wyplukać w zimnej wodzie, lekko osuszyć, polać olejem, doprawić pieprzem, solą i czosnkiem w proszku ( można dodać pieprz kajeński czy paprykę, albo przyprawę włoską czy zioła prowansalskie), przełożyć do żaroodpornego naczynia układająć ściśle jak na zdjęciu i piec aż plasterki będą zarumienione i chrupkie. Doskonały dodatek do mięs z rusztu lub grilla.

dodane na fotoforum:

karo66

karo66 2020-11-20

Apetycznie zachęcające. Jeszcze tylko pytanie na jaką temperaturę nastawiamy piekarnik.

delish

delish 2020-11-20

Wstawiamy do nagrzanego do 180-190 stopni piekarnika. W zależności od grubości plastrów na 25-30 minut. Piekarniki różnią się między sobą więc najłatwiej określić, czy gotowe po kolorze i chrupkości

astra40

astra40 2020-11-21

Tutaj zawsze znajdę coś oryginalnego, smacznego i pomysłowego;)))

karo66

karo66 2020-11-22

Dziękuję.W moim domu to z pewnością będzie ulubione jedzonko:)

ssstu6

ssstu6 2020-11-22

...niooo, z pewnością sa smakowite !!! : )

dodaj komentarz

kolejne >