"Steki" z kapusty, schab w sosie cebulowym

"Steki" z kapusty, schab w sosie cebulowym

I kozackie ogorki.
Plastry kapusty wysmarować oliwą, posypać solą, pieprzem i papryką i upiec w dobrze nagrzanym piekarniku aż się zarumienią, a kapusta będzie miękka ( dźgnij widelcem, jeśli wejdzie bez oporu- gotowe!). Zapomniałam dodać, że w połowie pieczenia trzeba je "przekręcić" żeby zarumieniły się z obu stron. A jak się nieco "skarmelizują" ( czyli przypalą) też nie ma biedy, akurat taka kapusta jest całkiem smaczna.

dodane na fotoforum:

choco13

choco13 2020-11-13

Fajny pomysl z ta kapusta.

babcia1

babcia1 2020-11-13

o i znów nowy sposób na kapustkę

astra40

astra40 2020-11-13

Jak zwykle niezwykle apetycznie i pomysłowo;)

isia222

isia222 2020-11-28

smakowite

opali

opali 2021-01-08

orginalne

dodaj komentarz

kolejne >