"ciastka" z kaszki kukurydzianej i łosoś

"ciastka" z kaszki kukurydzianej i łosoś

z marynowanym krótko ogórkiem, kleksem śmietany i pietruszką.
Kaszkę gotuję na rosole, dodaję tarty ser żółty i trochę serka typu Almette, wykładam do foremki na muffinki ( trzeba ją przedtem nasmarować masłem, żeby "ciastka" łatwo wyszły z foremek). Moja kaszka przyprawiona jest jeszcze czosnkiem i ostrą papryką, ale- rób jak lubisz. Ogórki marynuję w plastrach, dość grubych. Marynata to ocet jabłkowy, sól, cukier, gorczyca i odrobinę kurkumy. Szklanka wody, szklanka octu, szklanka cukru, 2 łyżki soli, łyżeczka gorczycy, 1/4 łyżeczki kurkumy. Zagotować i ciepłym zalać ogórki. Przechowywać w lodówce.

dodane na fotoforum:

anulkaz

anulkaz 2019-08-30

Bardzo apetyczne:)mniammm

anad60

anad60 2019-08-30

Oj jak smacznie.....super jedzonko *;*

ewaiza

ewaiza 2019-08-30

Pieknie podane

astra40

astra40 2019-09-02

Bardzo pomysłowe jedzonko!

ssstu6

ssstu6 2019-09-05

...ciekawe !!! : )

ewci1

ewci1 2019-09-06

Cos nowego i pysznego:)

dodaj komentarz

kolejne >