kukurydza pieczona po meksykańsku

kukurydza pieczona po meksykańsku

całe nieobrane kolby kukurydzy upieczone 40 minut w 180 stopniach. Do tego masło z przyprawami ( czosnek, limonka, skórka z limonki, sól, pieprz, ostra papryka i odrobina oregano wymieszane z miękkim masłem- potem całość do lodówki, a potem po plasterku na ciepłą kukurydzę) i posypka z płatków kukurydzianych z posiekanymi ziarenkami dyni i przyprawami. Polecam takie masło z przyprawami. Możesz zrobić ze swoimi ulubionymi. Dobrze też smakuje na stekach wołowych czy grillowanej wieprzowinie. Przechowuje się w lodówce bez problemów tyle, ile normalne masło. Chyba, ze dodasz świeże zioła czy pomidory suszone- wtedy trzeba zużyc w kilka dni.

dodane na fotoforum:

prince8

prince8 2016-05-14

Mniammmm ...pozdrawiamy ...:)))

astra40

astra40 2016-05-14

Jeszcze takiej nie jadłam:) Na pewno pyszna:)

dodaj komentarz

kolejne >