maxmen

maxmen 2012-02-14

PYSZNOŚCI... :)
Pozdrawiam pięknie...:)))

kromis

kromis 2012-02-14

ja mam pytanie: jak je smazymy? na glebokim oleju, np. we frytkownicy czy na patelni. Nigdy nie robilam ani paczkow ani oponek dlatego prosze o rade ;)

o40na

o40na 2012-02-14

Pysznie wyglądają :)

elcia72

elcia72 2012-02-14

Pozdrawiam walentynkowo i życzę dużo szczęścia i miłości w dniu zakochanych:) ♥

ezbro7

ezbro7 2012-02-14

wyglądają smakowicie,pozdrawiam serdecznie

dagma65

dagma65 2012-02-14

Dziękuję za miłe komentarze, życzenia i pozdrowienia :)

Kromis smażymy je na głębokim, rozgrzanym tłuszczu ( smalec wieprzowy, olej) najlepiej w żeliwnym rondlu, patelnia nawet i taka głęboka wydaje mi się niewystarczająca. U mnie do rondelka ( niezbyt duży) wchodzi tylko 6 oponek, ale smażą się bardzo szybko. Używam ok. 750g smalcu. W rondelku mam tłuszcz na wysokość mniej więcej 5 - 7 cm. Tłuszczu powinno być nie więcej niż 3/4 wysokości rondla.

dagma65

dagma65 2012-02-14

Jeszcze dodam, że we frytkownicy zapewne też byłoby dobrze, w zasadzie to nawet w zwykłym, szerokim, niezbyt wysokim garnku też.

kromis

kromis 2012-02-14

dziekuje, bede je robic we czwartek :)

wicttor

wicttor 2012-02-16

Był sobie ...
okrągły pączek pudrowany .
Miał smaczną brązową skórkę,
a w środku dziurkę na konfiturę !

Wszyscy go lubią - starsi i dzieci.
Na jego widok, aż ślinka leci.

A co naprawdę pączki są warte,
to przede wszystkim wie
T Ł U S T Y -CZWARTEK

wie47

wie47 2012-02-16

smacznego dnia zyczę:):)...i serdecznie pozdrawiam :)

dodaj komentarz

kolejne >