"coś"na ząb...PRZEPIS

"coś"na ząb...PRZEPIS

Szpinak"po mojemu"..;;))
Wiele szpinaków już jadłam,ale jedno,czego w nich nie mogłam znieść,to"zielona,podpływająca woda"...obrzydliwość....w moim,tego nie ma.....

Szpinak mrożony 50 dag
2 jajka na twardo
4 ząbki czosnku
śmietana 1 łyżka(jak się nabierze)
sól
1 łyżka masła
1 łyżeczka mąki

Szpinak rozmrozić,dodać wyciśnięty przez praskę czosnek,sól i zagotować...zrobić z masła i mąki delikatną zasmażkę,powoli dodać lekko przestygniętą,żeby nie było"kulek" i mieszać,dodać utarte na grubych oczkach jajka,dać śmietanę doprawić solą i...gotowe!
Przepyszny!
SMACZNEGO!

dodane na fotoforum:

lila08

lila08 2013-04-03

wszystko robię tak samo ...no prawie ,wszystko ...dodaję surowe jajka i w gorącym szpinaku zetną się...:)))pychota!

wrobel3

wrobel3 2013-04-03

Uwielbiam,mogę jeść na ;gęsto" hehe
....dobrej nocki....;p;p;p

intma43

intma43 2013-04-03

Ja robię bez jajek. Znaczy, że muszę i ten przepis wykorzystać, bo bardzo lubię szpinak.

ronald

ronald 2013-04-03

Smakowicie wyglada i smakowicie brzmi ten przepis...a ja jestem ..niespotykanym łasuchem...pisze sie na ten szpinak...;-)) ...Ale poki co...zabiore Cie na romantyczna wycieczke..nad Rzeke Mississipi
http://www.youtube.com/watch?v=h0ABwUhMLF4&feature=related

fanrats

fanrats 2013-04-04

Lubię szpinak, więc i ten sposób wypróbuję :)

oliwkaa

oliwkaa 2013-04-04

Rewelacja !!!!
a jakie fajne naczynko posiadamy :0))))

gosia73

gosia73 2013-04-04

wygląda smacznie, a ja lubię czosnek :) więc na pewno wypróbuję Twój przepis :)

laura5

laura5 2013-04-04

Witamy o poranku..
Serdecznie i cieplutko pozdrawiamy ..
Słonka na cały dzień życzymy ...Dziekujemy za odwiedzinki i miluitkie slowa.....sliczne zdjecia masz.)

kot54

kot54 2013-04-04

Chyba sobie zrobię raz z Twojego przepisu....*;*
Miłego dnia życzę :)

zoja54

zoja54 2013-04-04

Uwielbiam szpinak więc na pewno wypróbuję ten przepisik, pozdrawiam:)

jadpaw5

jadpaw5 2013-04-04

Lubię szpinak.Są jeszcze tacy, którzy nim gardzą, ale nie wiedzą ile tracą.

anetka

anetka 2013-04-04

jest chemikalii jest ale nie tyle co w kartonach co stoja na pulce miesiacami cos nic sie nie poradzi swoje owoce z dzialki najlepsze ja mam tylko sliwki jablka maliny

anetka

anetka 2013-04-04

Półki przepraszam za bląd

kot54

kot54 2013-04-04

właśnie dzisiaj zrobiłam tak jak Ty....no trochę
inaczej dałam kleksa ze śmietany i sypnęłam sobie
żółtkiem a co...ale przepis fajny.....Pozdrawiam :)
ja też na dwa razy,uwielbiam *;*

kot54

kot54 2013-04-04

re; właśnie o tą wodę chodzi....a teraz jest super
z tą zasmażką....Dzięki za przepis dobry :)

beata1

beata1 2013-04-04

pozdrawiam popołudniowo...:):):)

elkat

elkat 2013-04-04

Uwielbiam szpinak ale jajko surowe dodaję, zagotuję i koniec :)

elkat

elkat 2013-04-04

re.lubię pichcić, a jeść jeszcze bardziej :))) Pozdrawiam

majjka

majjka 2013-04-04

re.dziekuje...bardzo mi miło:-))))

pozdrawiam cieplutko...

jeanne

jeanne 2013-04-04

muszę koniecznie spróbować po Twojemu, bo szpinaczek bardzo lubię ;-)))

allright

allright 2013-04-04

mniammm...z pewnością wypróbuję:)))))szpinak to mój przysmak:)))

jacho

jacho 2013-04-04

Uwielbiam szpinak... :)))

moon7

moon7 2013-04-04

Uwielbiam szpinak, na pewno wyprobuje Twoj przepis:-)pozdrawiam

anetka

anetka 2013-04-05

WIEM WLASNIE TE CZASY JA MAM ALE UWIERZ SZCZERZE ZE SIE NIE OPLACA

lilka13

lilka13 2013-04-05

lubie zagladac do zdolnych i pracowitych kobiet, pozdrawiam :))

lilka13

lilka13 2013-04-05

Ewa, rozumiem , jesli chodzi o ciasta drozczowe jestem noga stolowa, nie wychodza mi, podejrzewam, ze wkladam za malo serca, to wyrabianie, wygrzewanie itp. jestem z natury niecierpliwa, chce szybko i latwo cos upiec, dzieki, mysle, ze cos wykombinuje, mam drozdze w lodowce, maslalam o chlebku na weekend, jeszcze zobacze co zrobie :))

aguta11

aguta11 2013-04-05

UWIELBIAM!!!Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę:)

jadpaw5

jadpaw5 2013-04-05

Zrobiłam szpinak wg Twoich wskazówek jest pycha!Dzięki za podpowiedź.

elkat

elkat 2013-04-05

re. ledwo skończyłam oglądać Twoją galerię a już mam odpowiedź, telepatia? :)) Dzięki Ci bardzo!!!

elkat

elkat 2013-04-05

re...no tak, za krótko piekłam bo bałam się, że ciasto się przypali...

jola09

jola09 2013-04-06

POWINNYŚCIE Z OLIWKAA ROBIĆ FOTY DO KSIĄŻEK KULINARNYCH TAK WAM TO WYCHODZI-POZDRAWIAM

moon7

moon7 2013-04-21

Ewa, świetne masz te naczynia:-)

dorciad

dorciad 2013-04-29

uwielbiam szpinak.....jest zdrowy i smaczny..........

lisek52

lisek52 2013-05-09

Uwielbiam szpinak...

dodaj komentarz

kolejne >