200 gramow maki i 100 g zimnego masla szybko posiekac nozem, posolic 1 lyzeczka soli,dodac 1\\\\3 szklanki bardzo zimnej wody ,wszystko szybko polaczyc .Ciastem wylozyc forme do tarty wysmarowana maslem,tworzac wyzszy brzeg....Forme wlozyc do lodowki na 1h a najlepiej na cala noc. Forme wyjac z lodowki i podpiec ciasto ok 10 minut w piekarniku w temp 180 stopni, wczesniej dziurkujac.300 ml slodkiej smietany wlac do pojemnika, dodac ok szklanki potartego dobrego sera,zabek czosnku, galke muszkatalowa, 5 jajek,pieprz z so la ostroznie bo ser slony.wszyytko porzadnie wymieszac. Podgotowane al dente brokuly podzielic na rozyczki, ulozyc na wystudzonej tarcie, wylac mase smietanowa ,posypac po wierzchu jeszcze galka....piec 1 h w piekarniku w 180 stopniach...
dodane na fotoforum: