Halibut z ananasem :

Halibut z ananasem :

Pyszna rybka o lekko owocowym smaku .
Czas : 30 minut
Składniki :
2 dzwonka halibuta
4 plastry ananasa
1 szklanka syropu od ananasa
1/2 cytryny - sok
sól
pieprz mielony ( kolorowy )
olej z pestek winogron do smażenia
1 łyżka masła .
1 łyżka mąki

Zrobić marynatę z syropu, soku z cytryny, 1 łyżki oleju, szczypty soli i szczypty pieprzu .Zalać halibuta w pojemniku ( zamykanym ) i wstawić do lodówki na 2 godziny . Przewracać w tym czasie kilka razy . Wyjąć .Osuszyć . Rozgrzać na patelni porcję oleju. na gorącym smażyć na rumiano oprószonego mąką halibuta .W ostatniej fazie smażenia dodać masło .Zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple . A na patelnię położyć 2 plastry ananasa całe i 2 pokrojone w kostkę - posypane pieprzem i chwilę smażyć obracając na drugą stronę .Wlać 2 łyżki syropu z ananasa .Włożyć halibuta i chwilę ogrzewać.

dodane na fotoforum:

kot54

kot54 2010-05-28

Bardzo smaczne......
Miłego dnia:)

anita591

anita591 2010-05-28

POZDRAWIAM SERDECZNIE ŻYCZĘ UDANEGO I SŁONECZNEGO DNIA

saline

saline 2010-05-28

napewno bedzie pychotka -smacznie pozdrawiam;-)

szosa

szosa 2010-05-28

same pysznosci :))

dzudi66

dzudi66 2010-05-28

mmm musiało być pyszne:) uwielbiam rybkę:)

grazia5

grazia5 2010-05-28

Mniam mniam dzisiaj same pyszności:))_pozdrawiam:))

rudy13

rudy13 2010-05-28

polędwicę z ananasem jadam, ale na takie zestawienie nie wpadłam... dzięki za pomysł... :))

dodaj komentarz

kolejne >