Pomysł z kuchni angielskiej ( mój stały posiłek na lotnisku ) tzw Egg Salad Club Sandwiches
Czas : 20 minut
Składniki :
2 jajka
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka jogurtu
Sól
Pieprz mielony
2 łyżki kiełków ( ja używam mieszanki różnych )
2 łyżki koperku
3 łyżeczki masła
3 kromki chleba tostowego
Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać . Rozgnieść widelcem tak by były kawałki jajka a nie pasta . Wymieszać z jogurtem i majonezem . Doprawić solą i pieprzem .
Z chleba tostowego okroić skórki. Posmarować każdą kromkę masłem .Układać piętrowa kanapkę .
-posmarowany masłem chleb
-1/2 masy jajecznej
-1 łyżka kopru
-1 łyżka kiełków
-kromka posmarowanego masłem chleba
-1/2 masy jajecznej
-1 łyżka koperku
-1 łyżka kiełków
-posmarowana masłem kromka chleba położona masłem do spodu
Ostrym nożem przekroić kanapkę po przekątnej tak by utworzyć 2 trójkątne sandwicze
dodane na fotoforum:
ginka 2010-04-16
Słonko ma bardzo piękne zwyczaje,
mówi dzień dobry jak rano wstaje -
a ja Ci mówię dzień dobry złotko,
ściskam cieplutko, całuję słodko!
- Ginusia -
szogun 2010-04-16
(.•´
`*.*´¨)
¸.•´¸.•*´¨)
(¸.•´ (¸.•`
(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
`•.¸(*)DZIEŃ DOBRY (*)
(¸.•*(¸.•*´¨¨¨¨`*•.¸)*•.¸)
... każda chwila ma jakąś wartość... każdy nowy dzień niesie nowe myśli.. tak samo jak dzień bez uśmiechu to dzień stracony tak i dzień bez dobrego uczynku to dzień spisany na straty. Im więcej człowiek się uśmiecha tym więcej otrzymuje tego uśmiechu, miłości, tak więc jeśli dajemy dobro, tym więcej go otrzymujemy....miłość i dobro stoją na równi. Uczmy się dawać szczęście, miłość i uśmiech.
•*'—*•.
...*•-•* ..)
……. .•* POZDRAWIAM
…. .•* ........ .•*——*•.
….( ……. .•*,•*—*×...)***….
A NA TOŚCIK WPADNĘ:):)
bogutek 2010-04-16
mówisz stały na lotnisku? ja kiedyś rozpakowalam kotlety mielone, całe lotnisko wiedziało co jem :) a jajka na twardo ?
bunia 2010-04-16
bogutek- stały na lotnisku - bo jak wracam od dzieci z Anglii to zawsze przechodzę przez odprawę dużo wcześniej i potem idę sobie na kawę i śniadanie .Tak mi smakują te ich sandwicze jajeczne że zawsze biorę właśnie to ( i mufinki do kawy ) .
A w domu też sobie robimy - niby nic bo chleb tostowy , jajka , zielenina i majonez - a smaczne .
gajanne 2010-04-16
uwielbiam je . ale chyba wolę wersję z rzeżuchą :))zamiast koperku. Wiem ze nie wszyscy ją lubia ale owszem
bunia 2010-04-17
gajanne - też bardzo lubię z rzeżuchą - to jest wersja zastępcza .Staram się mieć wysianą co jakiś czas , ale ta świąteczną już wyjedliśmy , a o nowej nie pomyślałam . W sklepie były tylko kiełki - do dołożyłam koperku - delikatniejsza wersja wyszła.