Śledź na puree groszkowo-chrzanowym

Śledź na puree groszkowo-chrzanowym

Śledź w wielu odmianach – jedna z propozycji.

Czas ; 10 minut

Składniki :

2 płaty śledzia w oleju
4 łyżki groszku konserwowego
chrzan tarty ( ja użyłam odrobinę Wasabi )
1 pełna łyżeczka majonezu
pieprz mielony

Utrzeć 3 łyżki groszku na puree z majonezem i chrzanem . Doprawić pieprzem ( ma być ostre i pieprzne ) . Śledzie zwinąć w ruloniki i układać na puree groszkowym . Posypać reszta groszku i zmielonym pieprzem .
Można zrobić lżejsze puree używając odrobinę kwaśnej śmietany i odrobinę majonezu

Zdjęcie nie za bardzo .tak ciemno zrobiło się przez burzę na dworze ,że nawet zapalone światło nie pomogło . Kolory wyszły fatalnie .

dodane na fotoforum:

zofiag

zofiag 2009-07-17

..coś dobrego,pozdrawiam

reni50

reni50 2009-07-17

oj chętnie bym zjadła takiego śledzika...

rawiak

rawiak 2009-07-17

ślinka leci

wiki3

wiki3 2009-07-17

pycha:P:P

halinag

halinag 2009-07-17

Buniu bardzo chętnie się wymienię za koktajl

massea

massea 2009-07-17

....a to coś dobrego, pozdrawiam :))

malybok

malybok 2009-07-17

śledzie jak zwykle dla mnie ,bomba!!!!

moro60

moro60 2009-07-17

W śledziach tkwi jakiś fenomen, pasują i smakują ze wszystkim, na ostro, kwaśno i słodko. Wart wypróbowania i ten przepis. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.

yvonne7

yvonne7 2009-07-17

nie przejmuj się Kochana kolorami, ważne, że smak boski!
Dobranoc :)))

mcfeely

mcfeely 2009-07-17

coś niezwykłego :O) pięknie!!! kolorowych snów

b0zenka

b0zenka 2009-07-18

Witam milutko....pełnego humorku dnia życzę.

wdadeso

wdadeso 2009-07-18

ale smaka narobiłaś i tak:)))hura mam akurat 4 płaty śledziowe:)a tak mi się chciało coś w wyrafinowanym smaku:)))dzięki Bunia

katlejn

katlejn 2009-07-26

niesamowity widok !!!!
Buniu, Ty masz wspaniałe zdolności :)

dodaj komentarz

kolejne >