Brzoskwinie z żurawiną do mięs :
Szybka przystawka do mięs .
Czas : 5 minut
Składniki :
4 połówki brzoskwiń z syropu
4 łyżeczki konfitury z żurawiny
Pieprz czarny mielony
Brzoskwinie odsączyć z syropu. W miejsca po pestkach włożyć po łyżeczce konfitury z żurawiny .Oprószyć mielonym pieprzem czarnym .
Podawać do pieczonych mięs i drobiu .
Podałam ze schabem pieczonym wg tego przepisu ( tyle ,że bez śliwek i moreli )
https://www.garnek.pl/bunia/4839194/schab-pieczony-ze-sliwkami-i
I kaszą gryczaną
https://www.garnek.pl/bunia/2784118/kasza-gryczana-na-sypko
dodane na fotoforum:
maniek1 2009-05-02
Pozdrawiam milutko.Miłego i słonecznego popołudnia życzę:))
Ale smakolyki serwujesz:)
lala84 2009-05-02
Świetne przepisy :) Pozwolę sobie dodać do ulubionych i podpatrzeć :)
bunia 2009-05-02
opti- pewnie - już lecę po sarninę - schab to kupię dwa kroki obok domu , a na sarninę muszę polować na drugim końcu miasta .ale masz rację może być pycha .
rumpel 2009-05-02
...popijamy powyższe mięsko ;))) pozdrówka...
malybok 2009-05-02
oj! smaczności, może w niedzielę uda mi się ugotować coś poczciwego,bigosu mam powyzej uszu! Dzięki za wyrazy zrozumienia. dobrej nocki:)))
boxer1 2009-05-03
Miłego dnia życzę:) Pozdrowionka!!!