Zainspirowała mnie beata1 swoim deserem na okrągłych waflach .
Wafle ryżowe z tuńczykiem :
Bardziej pomysł niż nowa potrawa .Smaczne.
Czas : 5 minut
Składniki :
2 wafle ryżowe ( okrągłe , grube na ok. 0,5 cm )
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki odsączonego rozdrobnionego tuńczyka z oleju ( kawałki )
pieprz mielony czarny
2 łyżeczki pokrojonej natki pietruszki
2 plasterki ogórka
czerwona papryka
Wafle ryżowe posmarować majonezem , wyłożyć na to tuńczyka .Brzegi wafla udekorować natka pietruszki , a całość ogórkiem i paseczkami czerwonej papryki .Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem .
dodane na fotoforum:
yvonne7 2009-04-25
za waflami ryżowymi nie przepadam (są takie nijakie) - zastąpiłabym je krakersami :)
iwmali 2009-04-25
Buniu masz pomysły na wagę złota!!! To coś dla mnie na moją dietkę! Miłego weekendu!
bunia 2009-04-25
yvonne7- a wiesz ,że ja też za nimi nie przepadałam .Bardzo rzadko kupowałam - w zasadzie tylko dla wnuków .Kilka się ostało .Okazuje się ,że właśnie ten neutralny smak doskonale nadaje się na takie kanapki bo nie zagłusza smaku ,, mazidła " na wierzchu. Bardzo mi smakował tuńczyk na majonezie wzmocniony pieprzem .Myślę ,że pikantne pasty sie sprawdzą - łagodne nie wiem - trzeba by sprawdzić .Na pewno sery pleśniowe będą super na takim podkładzie .
bunia 2009-04-25
starsza- pewnie.Mam zamiar spróbować z ostrym serem pleśniowym , pastą rybną i co tam jeszcze trafi do lodówki . W każdym razie teraz to już będę mieć w zapasie jako rezerwę pieczywa .
graz5 2009-04-25
Pozdrawiam cieplutko imienniczkę:)))) Miło mi!
kasiaaa 2009-04-25
uwielbiam pieczywo ryżowe...z nutellą (jem, jak nikt nie widzi, bo ciągle jestem na diecie;-))