Camembert panierowany - smażony z gruszką

Camembert panierowany - smażony z gruszką

Ten przepis był już wstawiony na końcu galerii .A ze tam na koniec mało kto dociera , a danie jest ciekawe - ,, odświeżam je "

Camembert panierowany - smażony z gruszkami :

Smaczna przekąska na ciepło . Szybka .

Czas : 10 minut

Składniki :2 serki Camembert ( ja wzięłam z pieprzem )
1 duża gruszka
4 łyżeczki konfitury z żurawiny
20 owoców winogron ( drobnych )
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy
1 jajko
bułka tarta

Gruszkę obrać , przekroić na pól wzdłuż , usunąć delikatnie gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki . Ser panierować w jajku i bułce tartej ( tak by boki też były pokryte panierką . Rozgrzać tłuszcze. Na patelnie kłaść plasterki gruszki i obsmażać po 2 minuty z każdej strony . Odłożyć na bok ( przykryć by nie wystygły za mocno ) . Na patelnię ( na ten sam tłuszcz na którym smażyła się gruszka ) kłaść serki i obsmażać po 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli trzeba to zmniejszyć gaz na minimalny . Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny na porcje i winogronami . Można dodatkowo posypać gruszkę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .

Zobaczcie tu jak dosiak pięknie podała to danie
https://www.garnek.pl/dosiak

dodane na fotoforum:

beata46

beata46 2009-03-25

Witaj !
Witam w piękny słoneczny poranek !

danka10

danka10 2009-03-25

Witaj Buniu ...pyszności na śniadanko:)))

halinag

halinag 2009-03-25

witam serdecznie w zimowy poranek.....u mnie też zima
ale smakowitości jak zawsze

gogogo

gogogo 2009-03-25

Pychotka ...pozdrawiam cieplutko :))

mirkac

mirkac 2009-03-25

witam,u mnie też zima ale przepisy masz wspaniałe-pozdrawiam

ciocia2

ciocia2 2009-03-25

POZDROWIONKA I MIŁEGO DZIONKA

reni1

reni1 2009-03-25

Same delicje u Ciebie:)pozdrawiam:)

wiki3

wiki3 2009-03-25

Pozdrawiam serdecznie moich ulubionych i zycze milego dnia buziaczki u nas sloneczko ale i mrozik wrrr

barossa

barossa 2009-03-25

mniam mniam,zaraz zapamiętam przepis:))

agagi

agagi 2009-03-25

Miłego dnia, pozdrawiam!

rumpel

rumpel 2009-03-25

..a do popicia to pewnie białe wino półwytrawne albo wytrawne ?

bunia

bunia 2009-03-25

rumpel- nie da rady nie mogę ostatnio wytrawnego lub półwytrawnego - a deserowe nie za bardzo . To już raczej jakiś słaby aperitif

rumpel

rumpel 2009-03-25

...przecież sama nie musisz jeść ani pić proponowanych potraw, możesz przecież podać gościom ;)))

bunia

bunia 2009-03-25

rumpel- nie ma sprawy - ja robię Camembert - Ty przychodzisz z winem .

yvonne7

yvonne7 2009-03-25

powiedz mi, moja droga Buniu, który z Twoich przepisów nie jest ciekawy...?
:)))

bunia

bunia 2009-03-25

yvonne- prosisz masz - prawdę mówiąc nie jestem zachwycona tym przepisem

http://www.garnek.pl/bunia/2788599/rozmnozony-bigos


zjeść się da , ale żeby to była rewelacja to nie powiem . Muszę coś przy tym pokombinować ( chyba przesadziłam z rozmarynem ) .Jak będę robić bigos to spróbuje go zmienić .

aniakar

aniakar 2009-03-25

No i znowu coś pysznego i pięknie podanego...camembert jadlam ale z grilla ..może być... Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)))

siestala

siestala 2009-03-25

rozmarzylam sie z rana:) robilam brie w ciescie francuskim tez wlasnie z gruszkami- z ciasta lekko odmrozonego wycina sie krazek na tyle duzy, zeby "objal" ser, zawija sie ser ciastem, kladzie na blache "szwem" do dolu, smaruje "roztrzepanym" jajkiem i zapieka poki sie nie zarumieni. Gruszki bez skorki i w plasterkach podsmaza sie na odrobinie masla ( jak kto lubi z cynamonem) i wszystko jeszcze cieple podaje z krakersami i dobrym winem. Moze kiedys sprobujesz? Serdecznosci Buniu:)

bunia

bunia 2009-03-25

siestala- widziałam takie gruszki- cudo. Musze kiedyś zrobić

basa55

basa55 2009-03-25

ale pyyyyycha:))
Miłego popołudnia, buziaczki***)

kirena

kirena 2009-03-25

Witam Buniu w zimną i śnieżną środę.Bardzo pięknie to danie wygląda,A wiem że smakuje wybornie bo też smażę ser.Tylko muszę wypróbować z gruszką.Miłego dnia:)

tuurma

tuurma 2009-03-25

Ach, mniam! Żeby mi się tak chciało gotować, jak mi się chce jeść! ;) U nas dzisiaj będzie leczo, żegnaj, camembercie...

mezza

mezza 2009-03-25

Bunia zagladam co dzien,wszystko pysznie !!!!

dosiak

dosiak 2009-03-26

Dziś robiłam takie danie - super smakowało - dziękuję :)

dodaj komentarz

kolejne >