Wątróbka drobiowa

Wątróbka drobiowa

Wątróbka drobiowa smażona :

Nie wszyscy lubią podroby. Wątróbka drobiowa jest wyjątkiem . Z reguły jest lubiana . Delikatna. Szybka do zrobienia.
Czas : 30 minut

Składniki : 30 dag wątróbki drobiowej
Sól
Pieprz mielony
2 łyżki masła
2 łyżki oleju
mąka do posypania
¼ szklanki słodkiej śmietanki
maggi w płynie

Wątróbkę umyć , oczyścić , dobrze odsączyć . Posolić , popieprzyć , posypać mąką . Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć wg upodobań .
Można też usmażyć pokrojoną w piórka cebulę i dodać ją do wątróbki w ostatniej fazie smażenia.
Wątróbkę zdjąć z patelni , a na patelnie wlać śmietankę .Sos doprawić maggi w płynie do smaku .
Doskonała z jabłkami smażonymi na ostro .

dodane na fotoforum:

luna19

luna19 2008-12-07

pysznosci :))) bardzo lubię i to wlasnie w takim zestawieniu... z jabłkami :))

beata1

beata1 2008-12-07

Mniam mniam dla wątróbki.

graniac

graniac 2008-12-07

pychota... ale cholesterolu tam ,że hej... pozdrawiam i zycze miłego wieczorku:-))

aneta21

aneta21 2008-12-07

Pychotka

starsza

starsza 2008-12-07

Ja miałam dzisiaj coś dużo lepszego.......

duszka1

duszka1 2008-12-07

wczoraj zrobilam cały kilogram z cebulką:) za chwilę zjem resztę bo uwielbiam:)

bunia

bunia 2008-12-07

duszka1- ja też , ale jak zostaje to szybko zamrażam , a potem dokładam gotowanego kurczaka z rosołu i robię pasztecik - wygodnicka jestem

jagodaj

jagodaj 2008-12-07

Ależ kolorek...:)))

starsza

starsza 2008-12-07

nie domyślasz się.......rosołek z indyka...śląskie kluski...rolada i modro kapusta...he...he...

cudolik2

cudolik2 2008-12-07

Watrobke!uwielbiam,z cebulka,z duuuza iloscia cebulki smazonej;)

iwoski

iwoski 2008-12-08

Super pomysł ! Muszę koniecznie wypróbować :) pozdrawiam cieplutko

iwoski

iwoski 2008-12-08

Zwłaszcza z jabłkami :)

przyjazn

przyjazn 2008-12-08

kochana Buniu!A jak ja smażysz nie "strzela"Tobie z patelni?Mi za każdym razem to sie zdarza:(

bunia

bunia 2008-12-08

przyjazn- ja ją dobrze odsączam na sicie , potem oprószam mąką i kładę na dobrze rozgrzany tłuszcz .Czasem strzela .Na wszelki wypadek stawiam na najdalszym palniku , a jak przewracam to przestawiam na inny nie zapalony palnik i minutkę odczekam zanim przewrócę , potem ponownie przesuwam na zapalony palnik i tak kilka razy aż będzie dobra .

przyjazn

przyjazn 2008-12-08

Sredecznie dziękuję za radę:)Jutro zrobię tak jak radziłaś!-Miłego dnia:)

motyl81

motyl81 2008-12-10

Hmm, chyba dobrze doprawiona....

dodaj komentarz

kolejne >