Surówka z białej rzodkwi i mandarynek

Surówka z białej rzodkwi i mandarynek

Surówka z białej rzodkwi z mandarynkami :
Delikatniejsza niż z czarnej rzodkwi .Dzięki dodaniu mandarynek nabiera owocowego smaku .

Czas : 5 minut

Składniki :

1 średniej wielkości biała rzodkiew
2 mandarynki
2 łyżki kwaśniej śmietany
sól
cukier

Rzodkiew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Mandarynki obrać ze skórki , podzielić na cząstki i pokroić w kostkę .Wymieszać z rzodkwią .Dodać śmietanę . Doprawić solą i cukrem do smaku.

dodane na fotoforum:

pamela5

pamela5 2008-11-21

Bunieczko, ta suróweczka wygląda prześliczniie i apetycznie! :-))
Wspaniale ją podałaś... mojej ulubionej miseczce :-))

pamela5

pamela5 2008-11-21

Pozdrawiam Cię Buniu:-)))))))))))))))))))

iwoski

iwoski 2008-11-21

O ciekawa kompozycja. Pozdrawiam :)

barossa

barossa 2008-11-21

och jaki przysmak!!

greyss

greyss 2008-11-21

a do czego ten smakołyk najlepiej pasuje
pozdr

bunia

bunia 2008-11-21

Ja podaję do wieprzowiny , gotowanej wołowiny ( sztuka mięs ). W zasadzie nie zastanawiałam się do czego najbardziej pasuje - ogólnie bardzo lubię białą rzodkiew - bardziej od czarnej bo ta ma bardzo intensywny zapach ( doskonała jest w kiszonce Kim Chi z kapustą pekińską - to dla tych co lubią kuchnię chińską i wietnamską )

kofta73

kofta73 2008-11-24

ale Cię GłODOMORY komentują :)

bunia

bunia 2008-11-24

kofta73- bo to zdjęcia i przepisy dla tych którzy lubią jeść , gotować , smakować , pichcić , łasować , mieszać w garnkach , podjadać itp itd.

allright

allright 2008-11-25

http://www.garnek.pl/forum/zdrowakuchnia

dodaj komentarz

kolejne >