Buraczki z żurawiną

Buraczki z żurawiną

Buraczki z żurawiną :
Buraczki o innym smaku niż tradycyjne .

Czas : 45 minut

Składniki :

2 buraki czerwone
2-3 łyżeczki konfitury z żurawiny
ocet balsamiczny
½ łyżki oleju
pieprz czarny mielony

Buraki ugotować nie obrane do miękkości .Odcedzić .Obrać .Utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Zostawić do ostygnięcia. Dodać olej , żurawinę .Wymieszać i doprawić pieprzem i octem balsamicznym .

dodane na fotoforum:

sparow

sparow 2008-11-18

...a wyprobuje....:))))

greyss

greyss 2008-11-18

wspaniały dodatek do tych parowych klusek i sosiku

ellah

ellah 2008-11-18

buraczki kocham :)

mlord

mlord 2008-11-18

Bardzo dobry obiadek. Ja bym podała na białej porcelanie. Jako że na początek je się oczami

iwoski

iwoski 2008-11-18

Smakowite i zdrowiutkie. Pozdrawiam :)

bunia

bunia 2008-11-18

mlord- masz rację , ale ja nie lubię bieli na stole .Na białym kładę jak już muszę .Ostatnio uwielbiam czerwień.

malybok

malybok 2008-11-18

nie dopchałam się do mięsa więc spróbuję buraczków w tej postaci,wiem że są pyszne :)))

dbusa

dbusa 2008-11-19

GRAMULKO
UPIECZ BURAKI W MUNDURKACH!
NAPISZ JAK CI SMAKOWALO KIEDY JUZ TO ZROBISZ, MOZESZ BURAK PIEC ZAWINIETY W FOLIE ALUMINIOWA (ALE NIE RADZE BO TOKSYCZNA)
ZROBILAS MOJ ULUBIONY PRZYSMAK!

bunia

bunia 2008-11-19

dbusa- robiłam już pieczone - ale fajnie że przypomniałaś , bo dawno nie robiłam .kupiłam trochę podłużnych buraczków 9 moim zdaniem są smaczniejsze od tych okrągłych )- to jak bym w przyszłym tygodniu robiła cos do czego będą pasować buraczki to tym razem upiekę .

dodaj komentarz

kolejne >