Kapuśniak na kurczaku

Kapuśniak na kurczaku

Kapuśniak na kurczaku :

Najlepszy kapuśniak robi się na baraninie lub wieprzowinie. Ale czasami trzeba gotować dla kogoś kto powinien jadać lekkie dania .Z takiej potrzeby wziął się ten przepis . A że kapuśniak wyszedł naprawdę smaczny , wszedł na stałe do rodzinnego menu .
Czas : 1 godzina

Składniki :1/2 kurczaka
¼ małej główki kapusty
2 marchewki
1 pietruszka
1/8 selera
½ pory
4 średnie ziemniaki
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
2 łyżeczki kminku
1 łyżka usiekanego koperku
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
2 kostki bulionu drobiowego Knorra
1,2 litra wody

Kurczaka podzielić na kawałki . Kapustę pokroić w kwadratowe kawałki , a ziemniaki w kostkę . Marchew , pietruszkę , seler , ziemniaki obrać . Porę oczyścić . 1 marchewkę pokroić w talarki .Do garnka włożyć kurczaka, kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki i marchew w talarkach . Zalać wodą . Dodać przyprawy( ziele angielskie, liście laurowe, kminek , kostki bulionowe ) . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje).Obrane mięso z kurczaka podzielić na kawałki i dodać do zupy ( bez skóry ).Wsypać koperek. Doprawić . Na talerzach posypać natką pietruszki .

dodane na fotoforum:

jargar

jargar 2008-09-14

mniam cóz za galeria....::):) bede tu czestym gosciem lubie jedzonko:)

krystel

krystel 2008-09-14

i jak tu się nie skucić jak takie pyszności serwujesz nam,dobrze ze ogladając nie mozna sie najesc hihihih

dodaj komentarz

kolejne >