Ruskie pierogi Babcigramolki

Ruskie pierogi Babcigramolki

Ruskie pierogi :

Smaczne . Wbrew nazwie typowo polskie danie . Lubiane przez dzieci i mężczyzn . Można zrobić większą ilość i zamrozić .
Czas : 1,5 godziny

Składniki :35 dag mąki
1 jajko
¾ szklanki wody
szczypta soli
40 dag białego sera
25 dag ugotowanych ziemniaków
2 cebule
2 łyżki oliwy
sól
pieprz mielony
25 dag boczku wytopionego na skwarki

Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać okraszone skwarkami z boczku .

Do robienia pierogów można użyć ziemniaków pozostałe z obiadu .

dodane na fotoforum:

kacprus

kacprus 2008-09-11

Ale pyszności

nitka76

nitka76 2008-09-11

Smacznie wygladaja i chyba jeszcze cieple!!!

zuzka35

zuzka35 2008-09-11

U mnie też dziś były pierożki ...ale trafiłam ;)))

milciaa

milciaa 2008-09-11

pierozki ze skawreczkami jejq 8)

yzabela

yzabela 2008-09-11

Smakowicie wygladają

diabelek

diabelek 2008-09-11

mniam mniam!!!!!!!!!!!!!!!! Buniu litosci hahaha same smakolyki tu masz!

bunia

bunia 2008-09-11

Żadnej litości diabełku !
Syn przyjechał do Mamusi to trzeba dziecko nakarmić ( jeszcze niebożątko w tej stolicy zmarnieje hi hi hi ).
Wcinać wszyscy pierogi ale już !
Pa .Pozdrawiam.

dodaj komentarz

kolejne >