Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs

Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs

Bardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem lub majonezem.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/11/zimna-saatka-ziemniaczano-buraczana-do.html

dodane na fotoforum:

krystin

krystin 2014-11-17

Już ja lubię :) Dziękuję i pozdrawiam ...

eleonor

eleonor 2014-11-17

Kolorem bardzo mi nie odpowiada

bunia

bunia 2014-11-17

eleonor- a co masz przeciwko kolorowi fiołkowemu ? Jasny kisiel jagodowy , albo czerwona kapusta też Ci się nie podobają ? Ja uwielbiam taki kolor . Specjalnie np robię makaron ryżowy barwiony burakami.

izolek

izolek 2014-12-04

Robię ze śledziem i ma nazwę pijacka ale bez promili też ma duże powodzenie.

dodaj komentarz

kolejne >