Nie ukrywam , że rekin to dla mnie ciągle wyzwanie. Próbuję przygotowywać steki z niego na różne sposoby , by wypracować najbardziej smakowite przepisy. Dziś próba na zasadzie skojarzeń - stek to stek , a jak stek to może z jajkiem sadzonym . Od razu zdradzam - rybka była pyszna.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/05/stek-z-rekina-z-jajkiem-sadzonym.html
dodane na fotoforum:
okron63 2014-05-31
U mnie nie ma rekinów...
bunia 2014-05-31
Pod ochroną sa tylko niektóre gatunki - te które trafiaja na rynek europejski nie są chronione. Rekiny są odławiane nawet przez wędkarzy w morzu Śrórziemnym - to zwykła ryba.
mamusia 2014-06-01
Wygląda cudnie!Widziałam tez filety z rekina w biedronce, kusiło mnie żeby kupić, ale trochę się obawiałam....(kojarzy mi się z filmem "szczęki"), intryguje mnie jednak smak...czy przypomina zwykłą rybę?