Antar z imbirem i sosem maślano- kokosowym

Antar z imbirem i sosem maślano- kokosowym

I znów antar. Polubiłam tą rybę i jakoś tak mi wychodzi , że jak wybiorę się po ryby zawsze połowa kupionych to antary. Smażę, gotuję na parze. Dziś postanowiłam poeksperymentować z takim pół tajskim smakiem. Do marynaty dodałam imbir i sok z cytrusów , a sos zrobiłam na bazie mleka kokosowego.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/01/antar-z-imbirem-i-sosem-maslano.html

dodane na fotoforum:

hbabik

hbabik 2014-01-10

SMAKOWITY OBIADEK

bryza

bryza 2014-01-11

Super .... milutkich snów :)

jonna

jonna 2014-01-11

Nie słyszałam jeszcze o takiej rybie....Czy to morska ryba?

bunia

bunia 2014-01-11

jonna- tak- żyje w wodach arktycznych - w Szczecinie od kilku lat bywa dostępna stale ( co prawda nie w marketach)- pyszna

dodaj komentarz

kolejne >