Zakwas na barszcz czerwony wersja 3

Zakwas na barszcz czerwony wersja 3

Jak to było ? --,,.. na układy nie ma rady.. ,, ? . Moja wątroba nie chce wejść w układ z czosnkiem i już :). Jakoś im nie po drodze. Odrzuca mnie i już. Robiłam już zakwas na barszcz czerwony bez czosnku i był zupełnie dobry. A , że przyszła pora zakisić nowy na Wigilijny barszczyk wymyśliłam sobie jeszcze inną nutę smakową.

Wstawiam przepis już dziś pomimo tego , ze zakwas jeszcze ,, pracuje,, ale już najwyższy czas na zrobienie zakwasu. Jak będzie gotowy to zmienię zdjęcie główne i pokażę gotowy przecedzony zakwas :

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/12/zakwas-na-barszcz-czerwony-wersja-3.html

dodane na fotoforum:

izolek

izolek 2013-12-14

Buraki kiszę jesienią zaraz po ogórkach.
Są świetne.
Buraki obrać i ugotować, wkładać do słoików (w miarę potrzeby kroić) dodać przyprawy wg upodobań; ja dodaję czosnek i koper.
Zalać wodą z solą, zamknąć słoik i do piwnicy.
Jadłam nawet trzyletnie - były dobre.
Polecam.

bunia

bunia 2013-12-14

A to dobry pomysł - zrobię takie jak mówisz . Dzięki za podpowiedź.

dodaj komentarz

kolejne >