Puree selerowo – ziemniaczano- jabłkowe

Puree selerowo – ziemniaczano- jabłkowe

Ziemniaki łączone w puree z innymi warzywami to smaczny dodatek do II dań .Można w ten sposób podkreślić walor potrawy , nadać jej nutki egzotycznej lub po prostu urozmaicić zwykłe danie jadane zawsze w takiej samej postaci. Połączenie ziemniaków z selerem nadaje puree lekko orzechowego smaku selera , a dodanie kawałka jabłka powoduje ze staje sie ono doskonałym uzupełnieniem potraw z pieczonej wieprzowiny.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/06/puree-selerowo-ziemniaczane.html

dodane na fotoforum:

mocarz

mocarz 2013-06-24

no oszaleje z Tobą :) sie nie wyrabiam !! kurcze ziemniaki i jabłuszko !! no to jakże proste zarazem wykwintne!! super pieknie

pozdrawiam

bunia

bunia 2013-06-24

hi hi - a jakie smaczne .Spróbuj - do świninki akurat .Moi Angole mnie nauczyli :)

beata1

beata1 2013-06-25

witam i pozdrawiam:)
u mnie się ochłodziło i pada sobie deszczyk...:):):)

jonna

jonna 2013-06-27

Takie danie ziemniaki z jabłkami, nazywali Niemcy jako potrawę,
"niebo i ziemia". Co jakiś czas, było na stołach Domu starców.

dodaj komentarz

kolejne >