Kalarepki nadziewane ( mocno koperkowe )

Kalarepki nadziewane ( mocno koperkowe )

Podobają mi się duże kalarepy , które od jakiegoś czasu są w sprzedaży. Mimo swojej wielkości nie są łykowate - wręcz przeciwnie. Farsz jest w zasadzie tradycyjny taki jak do gołąbków czy innych faszerowanych warzyw. Zmieniłam sos do nich. Z reguły to co wydrążyłam z kalarepek mroziłam by potem wykorzystać do zupy jarzynowej. W tej wersji gotuję obok kalarepy , miksuję i robię na tej bazie sos koperkowy.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/06/kalarepki-nadziewane-mocno-koperkowe.html

dodane na fotoforum:

alasu

alasu 2013-06-30

Super przepisik!

bryza

bryza 2013-07-05

Fantastycznie :) pozdrowionka :)

dodaj komentarz

kolejne >