Szczawiowa na bulionie warzywnym

Szczawiowa na bulionie warzywnym

Widać wyraźnie , że dopadły mnie wiosenne smaczki. Podgryzam świeży szczaw i już czuję smak ,, zielonej zupki". Mnie osobiście taka wiosenna szczawiowa smakuje w wersji ugotowanej na wywarze warzywnym ( zimowa robię na drobiu).Z ryżem i jajkami . No i obowiązkowo sporo kopru.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/05/szczawiowa-na-bulionie-warzywnym.html

dodane na fotoforum:

anetka

anetka 2013-05-22

ale piekna mniam

zuza99

zuza99 2013-05-22

Ja tez juz jadlam szczawiowa w tym roku ale nigdy nie jadlam z ryzem i koperkiem,ciekawa wersja..

ondra

ondra 2013-05-22

Ale pychotka :)))

pinecha

pinecha 2013-05-22

... fajnie to wygląda :-)

babcia1

babcia1 2013-05-22

oj pycha też lubię taką wersję a szczaw mam swój ..

bunia

bunia 2013-05-22

babcia1- a mirabelki masz :) jak tak to jadę do Ciebie - tak poważnie to zazdroszczę ja muszę wszystko kupować. Właśnie się przymierzam do robienia szczawiu na zimę ( zamrożę uduszony na maśle w porcjach) , a ogonki zmiksuję i zamrożę po pół kostki ( w kostkarce do lodu)- przydadzą sie do zakwaszania szpinaku , surówek itp.

bunia

bunia 2013-05-24

majaki- sorry - usunęłam naszą dyskusję bo widzę, że nie zgodzimy się ,a nie potrzebnie robi się pod przepisem politycznie . Moja wina bo ja ją sprowokowałam, a chciała bym by było to miejsce tylko na kulinaria :)

majaki

majaki 2013-05-24

racja ! :)

dodaj komentarz

kolejne >