Rosół to klasyka . Gotuję różne - drobiowe, wołowe, drobiowo-wołowe, wieprzowe . Podaję z makaronami i kluskami wszelkiego rodzaju. Dziś będą to kluski ptysiowe w które wmieszałam posiekaną natkę pietruszki .Przy okazji opiszę jak gotować by przy tej okazji mieć jeszcze składniki na 4 inne potrawy.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/01/roso-z-pietruszkowymi-kluskami.html
dodane na fotoforum:
majaha 2013-01-17
Niech ten wieczór bedzie dla Ciebie wytchnieniem po calodziennym znoju
A noc przytuli. I sny w krainę baśni przeniosą..
aisoz 2013-01-18
Witam ponownie BBuniu jak zawsze wyglada przepieknie podane i apetycznie....pozdrawiam :))
kofta73 2013-01-26
Wyciągnęłam wnioski z bloga :)
Uczy się człek całe życie..., więc jutro wyjmuję z rosołku i mrożę :)
Pozdrawiam cieplutko :)