Golonka wieprzowa w czerwonym sosie - podpiekana

Golonka wieprzowa w czerwonym sosie - podpiekana

Ułatwiam sobie pracę z golonkami . Najbardziej smakują nam pieczone - ale to za dużo zachodu i pilnowania . W związku z tym prościej jest nastawić golonkę by sie ugotowała do miękkości a potem chwilę jeszcze dusić w pikantnym sosie . Mięso jest miękkie i odchodzi od kości. Duszone przechodzi smakiem przypraw .No i ważne nie trzeba nad nią stać i martwic się, ze będzie albo twarda albo się przypali.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/01/golonka-wieprzowa-w-czerwonym-sosie.html

dodane na fotoforum:

lisowa

lisowa 2013-01-09

poezja-aż ślinka leci

anulkaz

anulkaz 2013-01-09

Buniu, Ty to masz super pomysły, aż ślinka pociekła:)

bunia

bunia 2013-01-09

anulkaz- tak to jest jak sie ma w domu kogoś z jadłowstrętem - lubie gotować ale czasem bym odpoczęła i zrobiła coś na 3 dni - a tu guzik. Muszę kombinować by było cos nowego i jeszce by z talerza kusiło bo inaczej Mama pogrzebie i tyle będzie jedzenia .

slonko3

slonko3 2013-01-09

Przesmakowite !!!!

kris13

kris13 2013-01-09

ja jednak za golonką nie przepadam...................

kofta73

kofta73 2013-04-05

No i teraz mam dylemat... :D, no nic, będziem losować :)

dodaj komentarz

kolejne >