Pieczarkowa spod kapelusza

Pieczarkowa spod kapelusza

Najnormalniej w świecie nie wytrzymałam. Dostałam od dobrej duszy ( padam na ,, pyszczek " z wdzięczności) suszonych grzybków . Wczoraj się nimi ,, narkotyzowałam układając w słoju a dziś słój otworzyłam bo mnie korciło . Postanowiłam zrobić zupkę pieczarkową ale taką uszlachetnioną kilkoma kapeluszami suszonych podgrzybków i masłem kurkowym ( z zapasu ). Jak wymyśliłam tak zrobiłam .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/10/pieczarkowa-spod-kapelusza.html

dodane na fotoforum:

emmi1

emmi1 2012-10-25

jak zawsze pyszności :))))

izolek

izolek 2012-10-25

Często suszone grzybki drobno rozkruszam i dodaję
do potrawy z grzybami dla lepszego popachnienia.
Tak dla oszczędności.
Pozdrówki.

lulka1

lulka1 2012-10-25

ale apetycznie wygląda

kris13

kris13 2012-10-26

no,aż mi tu zapachniało...a ja dodaję kawałek suszonego podgrzybka do rosołu (ma piękny kolor i zapach )

sznapik

sznapik 2012-10-26

... i juz jutro zabieram sie do mojego słoiczka z suszonymi grzybkami :) pozdrawiam

jonna

jonna 2012-10-28

Och, jak pięknie pachnie....A jak musi smakować?......

dodaj komentarz

kolejne >