Jajka faszerowane w panierce parmezanowej

Jajka faszerowane w panierce parmezanowej

Uwielbiam jajka faszerowane . W każdej odmianie . I na zimno i na ciepło. I w wersji podstawowej ( z koperkiem i obtaczane w bułce tartej ) i te luksusowe .To takie dyżurne danie imprezowe w mojej Rodzinie . A jak nie ma imprez ? To robimy sobie jaja bez imprezy .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/jajka-faszerowane-w-panierce.html

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2012-09-23

już czytam przepis, jajka wyglądają wspaniale. Tylko skąd wziąć te wafelki, nigdy nie spotkałam takich, a może po prostu nie szukałam.

bunia

bunia 2012-09-23

astra40- już w przepisie dałam linki do wafelków . Ja zamawiam tu http://vafini.pl/ ale podobno bywaja w sklepach Rossman

izolek

izolek 2012-09-23

Tak - vafini są w sklepach Rossman.
Jedyny problem, że szybko miękną!
Robiłam na słodko - nie postoi.
A te luksusowe to jakie?
Ja znam tylko z sardynkami.
Pozdrówki.

bunia

bunia 2012-09-23

izolek - z kawiorem ( pod spód pasta jajeczna na wierzchu na jednych czarny kawior na drugich czerwony ( oczywiscie te drobne - bez przesady ) , z pastą z makreli połówkami oliwek i anchois , łebki szparagów zawiniete w szynkę długo dojrzewajacą ułożone jak w kołysce .

Powinno sie w nich podawać natychmiast . Chociaż koleżanka wylewała w nich galaretki i zostawiała do zastygniecia- nasiąkały galaretą i potem tworzyły z nią całość . Ale jak dokładnie robiła nie wiem

halik

halik 2012-09-23

Dzięki za cenne podpowiedzi :)

jonna

jonna 2012-09-24

Bardzo lubię jajka faszerowane, ale kojarzę je z uroczystymi przyjęciami.....

bunia

bunia 2012-09-24

jonna- a my tak lubimy , że często robimy z reguły na niedzielne śniadanko

izolek

izolek 2012-09-25

Bardzo dziękuję Buniu.
Robię faszerowane jajka albo w vafini częściej niż tylko na święta
więc te przepisy BARDZO się przydadzą.
Pozdrówki.

dodaj komentarz

kolejne >