Zauważyłam , że wiele osób ma problem co zrobić z warzywami z zupy lub wywaru warzywnego gotowanego na zupę lub sos .
Jeśli kogoś interesuje jak ja takie warzywa wykorzystuję zapraszam na blog ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/warzywa-z-wywaru-na-zupe-rosou-lub-zupy.html
dodane na fotoforum:
astra40 2012-09-21
Serdecznie dziękuję za wspaniałe rady. Z dużym zainteresowaniem przeglądam Pani blog. Potrawy są naprawdę pyszne, a zdjęcia bardzo zachęcające. Pozdrawiam
teo29 2012-09-21
zawsze wykorzystuję podobnie jak Ty, ale kluski śląskie pomarańczowe są fascynujące :))
bunia 2012-09-21
teo29- to wyobraź sobie takie bordowe ( dodany na miałko utarty buraczek gotowany albo czrszcz czerwony w proszku ) - zielone ze szpinakiem .Lubie zabawy kolorami. Tak samo można barwić parzone ciasto na pierogi.
malkow7 2012-09-21
A ja szukam dobrego przepisu na golonkę....tak za mną chodzi już od jakiegoś czasu...:))) Pozdrawiam:)))
kris13 2012-09-21
można do sałatki albo podsmażyć lekko na masełku i polać łyżeczką miodu_inaczej smakują i są jakby w glazurze ;):)
bunia 2012-09-22
kris13-- a to mam następny pomysł --wszystkie warzywa czy tylko marchew ? Pozwole sobie w najbliższym czasie wykorzystać.