Pomysł zapamiętany z programu Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler . Jak zwykle była to tylko migawka ale zaciekawiła mnie . Chodziło o kartoflankę w której istotnym elementem był por duszony na maśle i doprawienie musztardą . Ogólnie pewnie chodziło właśnie o musztardę konkretnej firmy bo to ta firma sponsorowała program . Ja jestem oportunistką - używam to co ja lubię , a do tego lubię przerabiać przepisy pod swój smak. Tak , że inspiracja na pewno jest - zupa inna.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/kartoflanka-podpatrzona.html
dodane na fotoforum:
lilka13 2012-09-19
ja dzieki pani Magdzie dodaje miete do pierogow ruskich, sa 100x lepsze, jak moglam jest ruskie bez miety??!!! pozdrawiam :))
z tym porem dobry pomysl :))
anetka 2012-09-19
na tym Polega Kuchnia na kombinowaniu i dobieraniu roznych Smakow :D podziwiam Twoje dania troche daleko mi do ciebie ale trzeba miec nadzieje